Fotografija zaglavlja
Klaster proizvođača auto dijelova je dobrovoljna neprofitna stručna udruga hrvatskih proizvođača dijelova pribora i opreme za automobilsku industriju.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije visoko je učilište koje obrazuje stručnjake i provodi istraživanja u području kemijskog inženjerstva, znanosti i inženjerstva materijala, ekoinženjerstva te primijenjene kemije. Fakultet je osnovan 1919. godine i od tada je na njemu diplomiralo više od 5000 i doktoriralo više od 600 studenata. Zahvaljujući dugoj tradiciji izvrsnosti Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije jedan je od znanstveno najuspješnijih fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu.

Na Fakultetu se izvode sveučilišni preddiplomski, diplomski i poslijediplomski znanstveni studiji u području kemijskog inženjerstva, znanosti i inženjerstva materijala, ekoinženjerstva te primijenjene kemije. Trenutno se na fakultetu izvode raznovrsni znanstveni i tehnološki projekti financirani iz javnih i privatnih izvora. Fakultet je također razvio široku međunarodnu suradnju koja je omogućila uključivanje u međunarodne projekte.

Certifikati: Fakultetu je 2008. godine dodijeljena Dopusnica Nacionalnog vijeća za znanost koja potvrđuje da Fakultet posjeduje sve potrebne preduvjete za uspješno provođenje obrazovanja i znanstvenih istraživanja, uključujući organizaciju, opremu, infrastrukturu i osoblje.

Kontakt

Sveučilište u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Marulićev trg 20
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel: ++385 1 4597281
Fax: ++385 1 4597260
E-mail: office@fkit.hr
Web: www.fkit.unizg.hr

Dr. sc. Stanislav Kurajica, red. prof, dekan

Galerija

Fotografija proizvoda

Fotografija proizvoda

Fotografija proizvoda